אתגרי ההתפתחות של כל טיפוס

אסנת ידגר, מייסדת המרכז הישראלי לאניאגרם

מאת: אסנת ידגר

מה שמשך אותי לאניאגרם בתחילת דרכי היה המסע האינדיבידואלי שהאניאגרם מציע לכל אדם. אין אמירות כלליות המכוונות לכל האנושות, אין שום דבר שנכון לכולם. כל טיפוס ושביל הצמיחה שלו.

טיפוס 1 – המחוקק

קבלה –  הם משתחררים מהצורך הכפייתי לתקן את עצמם ואת העולם. הם מתחילים לקלוט שמי ששופט אותם על פי סטדנדרטים גבוהים אינו העולם, אלא המבקר הפנימי שלהם. כשהם מוכנים לקבל את "חוסר השלמות" בעולם הזה, הם מצליחים לחוות שלווה פנימית עמוקה, להשתחרר מרגשי המתח והכעס שאצורים בתוכם וליהנות באופן מלא ממה שהחיים מציעים להם. 

טיפוס 2 – המסייע   

הזנה עצמית – היכולת להעריך באופן מציאותי את הצרכים האמיתיים שלהם ולטפל בהם מבלי לחכות שאחרים יעשו את זה. הם לומדים להיות קשובים לעצמם, מה שמאפשר להם להיות רגישים לצרכים האותנטיים שלהם ובו זמנית לצרכים ולגבולות של אחרים. 
 

טיפוס 3 – הביצועיסט    

אותנטיות –  פרימת הדימוי העצמי השקרי וחשיפת האני האותנטי שלהם. הם פותחים את הדלת לזהות האמיתית שלהם, כך שהם חווים באופן מלא את מי שהם וקולטים שיש להם כבר זהות משלהם והם לא צריכים "ליצור" אותה.

טיפוס 4 – הדרמטי  

איזון רגשי – היכולת להניח לאירועים מהעבר ולהמשיך הלאה בחיים. הם מתחילים להרפות את האחיזה בפגיעות ישנות וטינות שהם צוברים, לפנות מקום בלבם ולאפשר לאנשים ואירועים חדשים להשפיע על חייהם, מבלי שכל חוויה תעבור דרך תגובות רגשיות של שאריות מהילדות שלהם.

טיפוס 5 – המדען  

הבנה עמוקה – לא זו שמבלבלים אותה עם הבנה אינטלקטואלית.  אלא הבנה במובן של ידיעה ישירה, דרך קשר אינטימי עם החוויה שלהם, מבלישהם מרחיקים את עצמם כ"צופים מהצד". הבנה כזו מאפשרת להם לעשות בחירות חכמות ותומכת באומץ שלהם להתקדם בחיים. 

טיפוס 6 הספקן

אומץ– כזה שעולה באופן טבעי מהידיעה השקטה שבאה כשהם מתבוננים בדברים בצורה נקייה, ללא הפרשנויות המפחידות של הדמיון שלהם. הם מפסיקים להקדיש את כל האנרגיות שלהם לאבטחת עצמם ויצירת רשתות ביטחון אינסופיות ולומדים להתחבר להדרכה הפנימית שלהם שבאה מתוך השקט והצלילות.

טיפוס 7 – הנהנתן  

הכרת תודה – שמופיעה כשהם נוכחים לרגע הזה, חווים סיפוק עמוק ומוזנים על ידי כל מה שמכילה החוויה המיידית שלהם. הם לומדים ליהנות מכל חוויה מבלי להשתוקק ליותר ממנה ומבינים שאין צורך לנדוד למקום אחר ולחפש "הנאות גדולות יותר" כי מה שיש כאן ועכשיו ממלא אותם לגמרי והם לא באמת צריכים יותר מכך.

טיפוס 8 – הבוס 

כניעה – היכולת להוריד את המחסומים. הם ממיסים את הגבולות הדמיוניים של האגו שלהם האומר להם: 'אתה כאן והעולם שם'. הם מכירים בנוכחות שלהם ויודעים שהאדמה עליה הם עומדים שייכת גם לכל שאר הדברים בעולם, כי הם לא נפרדים מהעולם, הם חלק מהעולם. ומכיוון שהם חלק מהעולם הם לא צריכים להגן יותר על עצמם ממנו או להמשיך במאבק האישי שלהם נגדו. הם מוצאים ביטחון שלם בלהיות כלי אחד בתזמורת שלמה. 

טיפוס 9 – משכין שלום  

היזכרות עצמית –  הידיעה שאני כאן, אני קיים כאן ועכשיו ויש לי מקום שווה בעולם הזה. הם נוכחים וערים, חווים את ה"אני" שלהם באופן מלא, שאינו מבוסס על הקטנה של עצמם. הם מכירים בעוצמה שלהם ומשמיעים את קולם בעולם.

 

 

3 Responses

  1. אחת הדוגמאות לדיוק של האניאגרם, הוא תיאור המתלבט הכרוני – טיפוס 9. מדהים אותי כשאני "תופסת" את עצמי מתלבטת במרכול מול גבינה, או ששנתי נודדת כשצריכה להחליט על משהו משמעותי ביותר בחיי. ההתלבטות גוזלת זמן ואנרגיה בהרבה פעולות בחיי יום יום. סקרנית לדעת מה יקרה כשאתקדם ב"קילוף המסכה"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים נוספים

הדיאלוג עם האגו
אנחנו לא הטיפוס שלנו
הכרת ההבדל בין ה"אגו" שלנו (ה"דמות" אותה אנו מגלמים) לבין ה"אני האותנטי" (המהות) שלנו הינה הבסיס לכל...
RUN
מה מניע אותי?
עד שאיננו יודעים את ה"מניע" להתנהגותו של אדם, בעצם איננו יודעים דבר. ..
LOVE SMALL
מה אנו עושים כדי לזכות באהבה?
כיצד נוכל לזהות אהבה שמבוטאת בדרכים שונות לחלוטין משלנו?